Uklanjanje bradavica

Šta su bradavice, zašto nastaju, kako izgledaju?

Bradavice izazivaju humani papiloma virusi koji se kao i druga virusna oboljenja, lako šire po telu.To su benigne izrasline na koži i u najvećem broju slučajeva se pojavljuju na vratu, licu i preponama, a mogu se javiti i na šakama i stopalima. Često se stvaraju u grupama, a veličina im može varirati od 1 do 4 milimetra.

Bradavice su veoma često oboljenje kože i uglavnom se smatraju estetskim problemom

Okidači za stvaranje bradavica na koži se najčešće pominje stres i pad imuniteta. najčešći su:

Bradavice su benigne izrasline na koži. Mogu se osetiti dodirom, jer na tom mestu je koža grublja. Njihova površina je neravna, dok im se boja najčešće ne razlikuje od ostatka kože. Ponekad su tamnije boje u odnosu na kožu, bez izraslina. To zavisi od mesta na telu gde su se pojavile i od njihovog tipa.

Koji je najefikasniji način za uklanjanje bradavica?

Uklanjanje bradavica radiotalasnom tehnikom, se , u praksi, pokazao kao izuzetno efikasan, sa procenatom izlečenja oko 97%.

Kako izgleda uklanjanje bradavica radio-talasima, da li je bolno i da li je dovoljna samo jedna intervencija?

Lekar specijalista, prilikom kliničkog pregleda, će ustanoviti da li se radi o bradavicama ili nekim drugim izraštajima na koži.

Pre samog uklanjanja bradavica, na zahvaćenu regiju nanosi se prvenstveno anestetik u vidu kreme, kako bi procedura bila u potpunosti komforna za pacijenta.

Nakon što anestezija počne da deluje, radio-talasima se poput hirurškog skalpela iseče bradavica.

Nakon uklanjanja bradavica nema krvarenja, odmah se formira mala krastica koja otpada nakon nekoliko dana, a ožiljak je nevidljiv.

Ova vrsta intervencije ostavlja suvu krasticu koja otpada u periodu do dve nedelje i Tokom naredne dve nedelje krasta se izdiže i popunjava udubljenje i na tom mestu ostaje mlada i zdrava koža.

Skidanje bradavica radio-talasima je u potpunosti uspešno nakon jednog tretmana.