Izbornik Zatvoriti

Sistematski pregledi

Sistematski pregledi

Sistematski pregledi se često smatraju nepotrebnim, napornim i skupim.

Ako smo zdravi, zašto bismo išli kod doktora?

Istina je zapravo potpuno drugačija.

Potreba za redovnim sistematskim pregledima raste sa godinama života. Procena zdravstvenog stanja se vrši posle obavljenih specijalističkih pregleda, a na sam izbor pregleda koji će se raditi, ne utiču samo uzrast i pol, već i medicinska statistika o najčešćim bolestima u populaciji našeg stanovništva, kao i porodična, lična istorija, kao i drugi faktori rizika kojima smo izloženi u svakodnevnom životu.

U Poliklinici Life Impuls se svakodnevno obavljaju raznovrsni tipovi sistematskih pregleda u cilju ranog otkrivanja i prevencije brojnih oboljenja. Iskusan tim stručnjaka poliklinike obavlja specijalističke preglede i sprovodi medicinske procedure koje se svuda u svetu preporučuju za rutiski skrining.

Takodje, u Poliklinici Life Impuls, redovno se obavljaju pregledi u sastavu unapred dogovoreni sistematskih pregleda za osiguranike Uniqe, Wiener St, Generali, Triglav i D.D.O.R.Novi Sad.

Objektivno postoji mnogo razloga zašto treba da uradite sistematski pregled:

1. Popravljanje kvaliteta života, kao i produženje životnog veka

Ljudi koji polažu na prevetivu i sistematske preglede imaju duži životni vek, bolji kvalitet života, vitalniji su i manje vremena provode u bolnicama i na rehabilitaciji, pokazuju studije u zemljama koje ozbiljno investiraju u prevetivu i sistematske preglede (Švedska, Norveška, Danska, Japan…). Sa sistematskim pregledima je dobro početi već sa 25-30 godina, a redovni sistematski pregledi omogućuju da se mnoge bolesti spreče ili otkriju na vreme, kada je izlečenje moguće.

2. Sistematski pregled je komplet pregleda, naučno zasnovan i osmišljen u cilju sagledavanja Vašeg trenutnog zdravstvenog stanja

Sistematski pregled ima za cilj da uz najmanji stres za pacijenta u relativno kratkom vremenskom intervalu, dobije najviše informacija o svom zdravstvenom stanju. Naši programi, uz minimalan broj pregleda i analiza, daju maksimalan skrining pacijenta i potpune informacije o njegovom zdravstvenom stanju i potencijalnim rizicima po njegovo zdravlje. Na kraju sistematskog pregleda, internista će Vam dati završno mišljenje, preporuke za dalju dijagnostiku ili lečenje ako je potrebno.

3. Komplet pregleda koji ulaze u sastav sistematskog pregleda jeftiniji je i do 50 odsto, od cene svih tih pregleda pojedinačno.

Sa zadovoljstvom, možemo da Vam ponudimo 4 vrste opštih sistematskih pregleda koje veoma povoljno obavljamo u našoj poliklinici individualno ili u grupama. U odnosu na životnu dob i saznanju o najčešćim bolestima u opštoj populaciji, stručni tim poliklinike je odredio elemente preventivnih pregleda, ali postoji mogućnost modifikacije i prilagodjavanju Vašim zahtevima.

Zato ne oklevajte i ne ustručavajte se da nas kontaktirate telefonom radi dogovora o izboru sistematskog pregleda za Vas i Vašu porodicu.