Cellular matrix

Šta je PRP i cellular matrix?

PRP i Cellular Matrix predstavljaju izuzetno efikasne tretmane podmlađivanja kože. Tretmani su potpuno prirodni i omogućavaju efekat intenzivne hidratacije kože i njenog podmlađivanja.

Obe procedure su najnovija dostignuća estetske medicine i pružaju neverovatne rezultate u podmlađivanju i regeneraciji kože. Međutim, koliko god i PRP i Cellular Matrix činili čuda sa kožom, pokreću brojna pitanja. Jedno od najčešćih tiče se razlike između ove dve metode.

PRP i Cellular Matrix – u čemu je razlika?

PRP je metoda kojom se iz vlastite krvi centrifugiranjem izdvaja mala količina plazme sa veoma visokom koncentracijom trombocita. Dakle, sam preparat je 100% prirodan i siguran. U ovom velikom broju trombocita nalazi se i visoka koncentracija faktora rasta.

Zašto su faktori rasta uopšte bitni? Radi se o tome da upravo oni PRP tretman čine posebno efikasnim. Faktori rasta su zaduženi za aktiviranje procesa zarastanja, stimulisanje ćelija kože da se ubrzano dele, čime se proizvode novi kolagen i elastin.

Ovakav prirodni koktel idealan je za podsticanje regeneracije svih slojeva kože i potkožnog tkiva, čime usporavamo starenje. Koža nakon tretmana postaje zategnutija, baršunastija, vidno hidrirana, a ten i tekstura popravljeni.

Cellular Matrix – odlična kombinacija PRP-a i hijalurona

Spoj PRP tretmana i hijalurona? Zvuči kao idealna kombinacija za kojim svačija koža žudi. Takav spoj nudi inovativni Cellular Matrix tretman, jedna od najtraženijih procedura.

Cellular Matrix je tretman gde koristimo preparat PRP-a obogaćen tečnom hijaluronskom kiselinom. Udruženo delovanje ova moćna dva sastojka višestruko poboljšava rezultate.

Hijaluron, osim što sam po sebi hidrira i poboljšava regeneraciju, u velikoj meri povećava i efekte PRP-a. Omogućava da se tako primenjen PRP duže zadržava na mestu aplikacije i na taj način pojačava efekte regeneracije.

PRP i Cellular Matrix: kako se izvode procedure?

Obe procedure se izvode na sličan način, s obzirom na to da je u oba slučaja potrebna vaša krvna plazma. Ali, upravo to i čini ove metode bezbednim, jer šta je sigurnije od vaše sopstvene krvi u službi preparata.

Za PRP i Cellular Matrix potrebna je krv pacijenta, tako da će pre same aplikacije biti potrebna mala količina krvi koja se uzima najčešće iz ruke.

Nakon toga se posebnim uređajem pomoću jake centrifugalne sile iz krvi izdvajaju trombociti koji otpuštaju faktore rasta, a odbacuju crvena krvna zrnca.

U slučaju PRP tretmana ovako dobijen serum se aplikuje u kožu lica tankim iglicama. Nećete osećati bol, jer se pre same aplikacije na kožu nanosi anestetska krema, tako da je sam tretman komforan.

Ono što razlikuje PRP i Cellular Matrix jeste to što se u Cellular Matrix preparatu nalazi PRP plus tečni hijaluron. Kao Cellular Matrix, tako je i PRP potpuno bezbolna i komforna procedura.

Kakave rezultate očekivati posle PRP i Cellular Matrix tretmana?

Jednom rečju – izvanredne. Nakon PRP tretmana gde se koristi serum bogat vašim trombocitima, faktorima rasta, ali i matičnim ćelijama fenomenalni rezultati neće izostati. S druge strane, Cellular Matrix zahvaljujući moćnim komponentama, kao što su PRP preparat i hijaluron, zadaće dvostruki udarac starenju kože.

Neki od efekata koje možete očekivati nakon ovih tretmana su:

 • ujednačen ten
 • koža je zategnuta i vidljivo podmlađena
 • duboko je hidrirana
 • povećana je njena elastičnost
 • bore su nestale, a konture popravljene
 • uklonjeni su ožiljci od akni
 • održava se tonus i svežina kože

Kada ćete videti ove neverovatne efekte?

Ono što je sigurno jeste da ćete efekat jedrine primetiti odmah. Po završetku tretmana Cellular Matrix primetićete hidriranost kože, a efekti će se sve više pojačavati u narednom periodu. Najprimetniji su već nakon 3 nedelje.

Koliko tretmana je potrebno do savršene kože?

Koliko ćete puta trebati da ponovite PRP i Cellular Matrix kako bi efekti bili maksimalni zavisi i od tipa kože, kao i indikacije na koju se primenjuju procedure.

A kada je reč o količini, oba tretmana se preporučuju ponavljati jednom mesečno 3 puta, što predstavlja seriju od 3 tretmana. Ova serija se treba ponoviti jednom ili dva puta godišnje.

Da li su moguće komplikacije?

Vrste tretmana kao što su ove spadaju u najprirodnije budući da se koriste prirodni preparati. S jedne strane to je vaša krvna plazma, a kod Cellular Matrix-a i hijaluron, koji se i inače nalazi u našem telu.

Dakle, s obzirom na to da se koristi prirodan materijal, obe procedure su potpuno bezbedne. Osim prolaznog crvenila i iritacije kože na tretiranoj regiji, nema rizika od komplikacija niti alergijskih reakcija.

Da rezimiramo, koje su prednosti PRP i Cellular Matrix tretmana?

 • Procedure su bezbedne i potpuno prirodne
 • Pogodne su za sve tipove kože, za žene, ali i za muškarce
 • Čitav postupak (uključujući vađenje krvi i pripremu seruma) se može obaviti za 40-45 minuta
 • Više od 90% trombocita čuva svoju vitalnost još dugo nakon tretmana
 • To omogućava hijaluronskoj kiselini da efikasno revitalizuje kožu
 • Rezultati su vidljivi već nakon 3 nedelje
 • Nema dugog oporavka – odmah se možete vratiti normalnom životu