Izbornik Zatvoriti

Mezoterapija tela – uklanjanje masnih naslaga lipolizom, uklanjanje celulita

Lipoliza je injekciona procedura kojom se injektovanjem aktivnih supstanci direktno u masno tkivo uspešno uklanjaju lokalizovane masne naslage. Aktivne supstance takozvani lipolitici, direktno deluju na masne ćelije koje postepeno počinju da se raspadaju. Nakon toga se njihov sadržaj  metaboliše i na prirodan način izlučuje iz tela. Na taj način trajno se smanjuje  broj masnih ćelija tako da nema neželjenog jo-jo efekta odnosno vraćanja kilograma. Lipoliza se najčešće koristi za uklanjanje masnih naslaga u regiji podbratka, stomaka, ruku, butina, bokova ili leđa. Tretman se izvodi izuzetno tankim iglicama i nije bolan. Sama procedura traje veoma kratko, oko 15 minuta. Nakon tretmana može se javiti otok, crvenilo, bolna osetljivost tretirane regije,a moguća je i pojava modrica. Sve ove tegobe su prolazne. Za postizanje najboljih rezultata potrebno je uraditi 2-4 procedure u razmaku od tri nedelje ali je kod pojedinih pacijenata potreban i veći broj procedura o čemu odlučuje lekar.

Pacijentima se u toku izvođenja procedure savetuje izbalansirana ishrana, unošenje veće količine tečnosti i umerena fizička aktivnost kako bi se postigli maksimalni rezultati.

Mezoterapija u borbi protiv celulita

Najčešći problem sa kojim se srećemo kod žena je celulit (paniculopatia oedematofibrosclerotica).

Do pojave celulita dovodi kompleksan poremećaj mikrocirkulacije u potkožnom tkivu, sa nagomilavanjem štetnih produkata metabolizma. Dolazi do uvećanja masnih ćelija koje dodatno komprimuju male krvne sudove, remete limfnu drenažu i dovode do smanjenja količine kiseonika u tkivu. Vezivne pregrade zadebljavaju i postaju grublje, a masno tkivo se pomera na gore što se vidi kao neravna površina nalik narandžinoj kori.

Cilj mezoterapije je da se pomoću koktela koji se ubrizgavaju reguliše poremećaj na lokalnom mikrovaskularnom i metaboličkom nivou koji dovodi do pojave celulita. Dodatno, razgradnjom vezivnih opni koje drže zarobljene masne ćelije u potkožnom tkivu i lipolitickim efektom ubrizganih supstanci postižu se zadovoljavajući i dugotrajni efekti. Činjenica je da dijetalni režim ishrane primenjen istovremeno s mezoterapijom lakše i brže daje rezultate.  Potrebno je uraditi 7-10 tretmana, koji se rade na nedelju dana, a prvi rezultati su vidljivi nakon 2-3 tretmana.