Izbornik Zatvoriti

Hijaluronski fileri – tretman kojim se postiže mladalački izgled kože lica

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su sterilne, gelaste, biorazgradive supstance, neživotinjskog porekla, po sastavu veoma slični hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u našem organizmu, pa je mogućnost alergijskih reakcija sveden na minimum, gotovo da ne postoji.Hijaluronska kiselina  je prirodna supstanca, složeni šećer, glikozaminoglikan, i osnovni je sastojak vezivnog tkiva našeg organizma. Ona ima sposobnost da za sebe veže vodu i zadrži je u međućelijskom prostoru te na taj način daje koži čvrstinu, volumen i glatkoću.

Hijaluronski fileri koriste se za sve regije na licu, vratu, dekolteu i šakama sa ciljem da se povrati izgubljeni volumen, popune bore ili da se konturiše lice.

Kako izgleda sama intervencija? Šta da ocekujete?

Sama procedura aplikovanja hijaluronskih filera ne zahteva posebne pripreme i oporavak. Savetuje se pacijentima da 7-10 dana pre primene hijaluronskih filera ne uzimaju velike  doze antikoagulantnih lekova,  aspirina, nesteroidnih antireumatika (Brufen, Diklofen) , vit.C. Nakon razgovora sa pacijentom, i utvrđivanja njegovih želja i očekivanja ali i realnih mogućnosti, pristupa se intervenciji. Pre same intervencije nanosi se anestetik krema kako bi tretman bio prijatniji. Posle 15 min anestetik se uklanja i pristupa se aplikovanju uz pomoć tankih iglica. Naravno, veoma je bitna i stručnost i iskustvo  lekara koji vodi računa pre svega o zdravlju i bezbednosti pacijenta. Tretman obično kratko traje( oko 30 min) I nakon toga se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.Dešava se i pojava neželjenih efekata u vidu otoka, prolaznog crvenila ili modrica koje mogu potrajati 5 dana u zavisnosti od osetljivosti kože.

Nakon tretmana savetovatujemo pacijente da  NE odlaze  u saunu, teretanu, da se ne sunčaju i da ne  konzumiraju alkohol!

Efekti su vidljivi odmah i traju od 6-24 meseci u zavisnosti od vrste upotrebljenog hijaluronskog filera, ali od samog pacijenta- opšteg stanja organizma, metabolizma, stila života…

Kontraindikacije za primenu hijaluronskih filera

  • Autoimmune bolesti
  • Period trudnoće i  dojenja
  • Akutne infekcije u regiji u kojoj se aplikuje filer