Izbornik Zatvoriti

Hijaluronski fileri – tretman kojim se postiže mladalački izgled kože lica

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su sterilne, gelaste, biorazgradive supstance, neživotinjskog porekla, po sastavu veoma slični hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u našem organizmu, pa je mogućnost alergijskih reakcija sveden na minimum, gotovo da ne postoji.Hijaluronska kiselina  je prirodna supstanca, složeni šećer, glikozaminoglikan, i osnovni je sastojak vezivnog tkiva našeg organizma. Ona ima sposobnost da za sebe veže vodu i zadrži je u međućelijskom prostoru te na taj način daje koži čvrstinu, volumen i glatkoću.

Hijaluronski fileri koriste se za sve regije na licu, vratu, dekolteu i šakama sa ciljem da se povrati izgubljeni volumen ( usne, jagodice) , popune bore ili da se konturiše lice.

Kako izgleda sama intervencija? Šta da ocekujete?

Sama procedura aplikovanja hijaluronskih filera ne zahteva posebne pripreme i oporavak. Savetuje se pacijentima da 7-10 dana pre primene hijaluronskih filera ne uzimaju velike  doze antikoagulantnih lekova,  aspirina, nesteroidnih antireumatika (Brufen, Diklofen) , vit.C. Nakon razgovora sa pacijentom, i utvrđivanja njegovih želja i očekivanja ali i realnih mogućnosti, pristupa se intervenciji. Pre same intervencije nanosi se anestetik krema kako bi tretman bio prijatniji. Posle 15 min anestetik se uklanja i pristupa se aplikovanju uz pomoć tankih iglica. Naravno, veoma je bitna i stručnost i iskustvo  lekara koji vodi računa pre svega o zdravlju i bezbednosti pacijenta. Tretman obično kratko traje( oko 30 min) I nakon toga se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.Dešava se i pojava neželjenih efekata u vidu otoka, prolaznog crvenila ili modrica koje mogu potrajati 5-15 dana u zavisnosti od osetljivosti kože.

Nakon tretmana savetovatujemo pacijente da  NE odlaze  u saunu, teretanu, da se ne sunčaju i da ne  konzumiraju alkohol!

Efekti su vidljivi odmah i traju od 6-24 meseci u zavisnosti od vrste upotrebljenog hijaluronskog filera, ali od samog pacijenta- opšteg stanja organizma, metabolizma, stila života…

Kontraindikacije za primenu hijaluronskih filera

  • Autoimmune bolesti
  • Period trudnoće i  dojenja
  • Akutne infekcije u regiji u kojoj se aplikuje filer
  • Konturisanje usana – oblikovanje usana
  • Voluminizacija usana – tehnika povećanja usana